Digitale Werkplek

Nieuws 28.09.2021

Women in Tech

Van alle medewerkers binnen Broad Horizon is slechts 20% vrouw. Dit percentage willen we graag verhogen. De IT branche is namelijk een hartstikke leuke branche om in te werken. In dit interview vertelt een van onze vrouwelijke collega’s waarom zij voor de IT heeft gekozen en wat er zo leuk aan is. Dit keer praten we met Judy Delfgou, consultant Digitale Werkplek bij Pink Elephant.

Vertel eens wie je bent en wat je op je vorige werk deed?

Ik ben Judy Delfgou, 29 jaar en woon in De Meern. Acht jaar geleden heb ik mijn HBO Commerciële Economie gehaald op de Hogeschool van Utrecht. Niet wetende waar ik moest beginnen op de arbeidsmarkt ben ik eerst naar het buitenland gegaan. Daar heb ik Nederlandse kaas verkocht op een Europese markt die rondtrok in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Een leuke ervaring als je net bent afgestudeerd en daarnaast prachtige landen om doorheen te mogen reizen. Na 1,5 jaar heb ik ervoor gekozen om een baan te zoeken in Nederland waar ik terecht kwam bij de Johan Cruyff Foundation. De Johan Cruyff Foundation richt zich op het steunen en ontwikkelen van sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen. Ik richtte mij op de doelgroep van kinderen met een beperking. Erg mooi en dankbaar werk met een klein en hecht team. Tijdens mijn tijd bij de Cruyff Foundation zijn wij overgegaan naar een nieuwe digitale werkplek onder leiding van True en Breinwave (beide onderdeel van Broad Horizon). De digitale transformatie die wij ondergingen heeft mijn interesse gewekt om ook zelf dit soort trajecten te begeleiden.

Naast mijn werk ben ik dan ook erg graag bezig met sporten. Ik speel in een selectieteam bij de plaatselijke korfbalvereniging Fiducia en daarnaast speel ik een keer in de week een zaalvoetbalwedstrijd. Mocht ik toch achter mijn laptop kruipen in mijn vrije tijd dan knutsel ik graag in PowerApps.

Wat is je functie/rol binnen BH groep?

Ik ben consultant op het gebied van digitale werkplek. Ik help klanten bij het inrichten en adopteren van hun digitale werkplek op basis van Office 365 en Synigo Pulse.

Waarom heb je gekozen voor de IT wereld / data wereld?

Ik ben erg geïnteresseerd om je werk makkelijker en efficiënter te laten verlopen. IT is daar een groot component in en biedt enorm veel mogelijkheden. Alleen al als ik kijk naar Office365 met Teams, PowerApps en PowerAutomate zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om gestandaardiseerd werk te automatiseren. Hierdoor houd je meer tijd over voor je echte werk.

Zijn er mensen die invloed hebben gehad op jouw carrierekeuzes, Inspirerende rolmodellen?

Met geen tot weinig IT ervaring werd ik aangenomen bij Broad Horizon in het Modern Workplace team en ben ik mij gaan ontwikkelen op de digitale werkplek op basis van Office 365 en Synigo Pulse. Allereerst heb ik een drietal Microsoft fundamentals certificeringen gehaald. Daarna ben ik mee gaan draaien met projecten en inmiddels voer ik zelfstandig projecten uit in een projectteam. Dit doe ik nu bij Pink Elephant – a Broad Horizon Company. Ik ben blij dat ik deze kans met beide handen heb aangenomen.

Hoe ervaar je de IT wereld?

De IT wereld is dynamisch en ontwikkelt zich enorm snel. Het is een uitdaging om op de hoogte te blijven van alle features en deze ook op behoefte van de klant toe te passen. Door corona is het belang van een goede digitale werkplek alleen maar groter geworden.

Lees ook: “De digitale werkplek van de toekomst”

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik werk voornamelijk vanuit huis. Op een dag sta ik voor een of twee projecten gepland. De werkzaamheden lopen erg uit een. Van een sessie met de klant om te kijken naar de inrichting van hun nieuwe werkplek tot het afstemmen van een adoptie,- en communicatieplan. Maar ook de voorbereiding van een gebruikerstraining en het kijken naar een Teams-ontwerp met bijbehorende governance behoren tot mijn werkzaamheden. Zeer uiteenlopend en divers dus!

Lees ook: Future of work – employee experience”

Welke successen heb jij in de IT behaald?

Eerder gaf ik aan dat de IT wereld enorm snel en dynamisch is. Zelf ben ik ook in een stroomversnelling gestapt. Met een commerciële vooropleiding en nauwelijks IT ervaring werk ik nu als consultant aan vele mooie projecten! Ik ben erg blij met de ontwikkeling die ik afgelopen tijd heb doorgemaakt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van trends, inspirerende klantverhalen en events.