Nieuws 15.05.2020

Thuiswerken bij Steve

Iedereen bij Broad Horizon werkt door de coronacrisis vanuit huis. Van directielid tot accountmanager en servicedeskmedewerker. Het thuiswerken levert vaak bijzondere situaties op Steve Duin, afstudeerstagiair Marketing bij Broad Horizon Solutions.

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Kortgeleden heb ik ontslag genomen bij mijn huidige baan (leidinggevende Lidl) om mij vol te kunnen focussen op het afstudeertraject binnen Broad Horizon Solutions.

Normaal gesprokken werk ik het liefst op een vaste locatie, maar door het huidige Corona-tijdperk worden wij allen toch gedwongen om thuis te werken. Zelf werk ik in de tuin, in de woonkamer of bovenop zolder aan mijn scriptie en verdere werkzaamheden. Om een beetje afwisseling aan te brengen in mijn werkomgeving probeer ik ook om regelmatig bij mijn zus op haar kamer te zitten die het afgelopen jaar het huis uit is gegaan.

Tot nu toe neem ik actief deel aan de meetings die relevant zijn voor mijn onderzoek en daar omheen via Microsoft Teams. Ook de begeleiding vanuit school wordt nu vanuit Microsoft Teams verzorgd.

Van tevoren had ik verwacht dat de coronasituatie voor meer problemen had gezorgd binnen het hele afstudeertraject. Gelukkig valt dit mee. Mijn collega’s zijn heel lief en fanatiek betrokken binnen alle activiteiten en proberen mij tot nu toe op iedere mogelijke manier te helpen en visa versa.

Hoe heb je je (ergonomische) werkplek ingericht?

Mijn werkplek is redelijk dynamisch om niet te veel een idee te krijgen dat de muren op mij afkomen. Het thuiswerken verloopt voor mij dan ook prima. Toch vind ik het erg jammer dat ik een hoop collega’s alleen nog via Teams heb kunnen leren kennen.

Wat doe je eraan om zo gezond mogelijk te blijven?

Ik probeer minstens 2 keer in de week te gaan hardlopen en probeer bewuster om te gaan met mijn voeding.

Wat doe je nu anders, dat je mee wilt nemen naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

Ik neem voor mij zelf meerdere kleine korte pauzes in plaats van 2 langere. Voor mij voelt even koffie pakken en niet naar mijn beeldscherm kijken ook als een rustgevend momentje. Ik heb gemerkt dat ik hierdoor de focus nog beter op mijn werkzaamheden kan houden. Ik merk ook vanuit mijn studie dat ik het prettig vind om een dag in de week vanuit huis te blijven werken. Echter mis ik wel collega’s om mij heen.

In het verleden heb ik veel gebruik gemaakt van de agenda app op mijn telefoon en gebruikte ik WhatsApp of een mailingapp om afspraken te maken met collega’s, vrienden, familie of studiegenoten. Dit is echter veranderd voor mij doordat ik op een prettige manier ervaring heb opgedaan met Teams. Ik zou in de toekomst Teams vaker willen gebruiken.

Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Ik merk hoe belangrijk het is om bijvoorbeeld een kort praatje te maken met collega’s tussen bepaalde activiteiten door. Dit is wel iets wat ik nu erg mis.

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  • Zorg voor afwisseling in je werk door zoveel mogelijk je agenda te gebruiken.
  • Zorg voor een goede hoofdtelefoon of oortjes met noise-canceling om optimaal focus te houden op je werk.
  • Zorg dat ook je huisgenoten weten wanneer je meetings in gaat of met andere werkzaamheden bezig bent.

Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

Ik houd contact met mijn collega’s via meetings, Teams-chat of WhatsApp.

Heb je nog een positieve boodschap voor de lezer?

De huidige situatie zorgt ervoor dat je het werken in een team extra leert waarderen. Je komt erachter hoe creatief mensen zijn om hun situatie te verbeteren.

Heb je nog een goede lees, podcast of TV/Netflix-tip?

Voor de voetballiefhebbers is het denk ik een goede tip om Voetbal International te volgen op YouTube, met hun messcherpe analyses leren ze je ook anders kijken naar het spelletje en bepaalde teams. Voor de muziekliefhebber zou ik zeggen kijk en luister vooral naar sets of concerten van verschillende Dj’s of muzikanten om je muzieksmaak te verbreden.