Thuiswerken bij Siri

Nieuws 19.05.2020

Thuiswerken bij Siri

Iedereen bij Broad Horizon werkt door de coronacrisis vanuit huis. Van directielid tot accountmanager en servicedeskmedewerker. Het thuiswerken levert vaak bijzondere situaties op, zoals bij Siri de Ruiter, Junior Consultant bij Cmotions. 

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Samen met twee vriendinnen woon ik in Utrecht. We werken alle drie thuis, dus het was een beetje passen en meten in het begin, maar toch hebben we onze draai snel gevonden. En we zijn nog steeds heel blij om huisgenoten te zijn, dus dat zegt genoeg.

Hoe heb je je (ergonomische) werkplek ingericht?

We werken met zijn drieën aan twee tafels in de woonkamer en iedere dag mag iemand anders in haar eentje aan de ‘lucky’ tafel zitten. Van Cmotions heb ik een bureaustoel kunnen lenen, erg fijn. Daarnaast hebben we beeldschermen kunnen lenen van het bedrijf van mijn vader, waardoor we niet de hele dag naar een klein laptopscherm hoeven te turen. Een wat minder ergonomisch onderdeel van de thuiswerkplek is dat we onderling hebben afgesproken dat wanneer je meetings hebt, je dit op je kamer doet. Onze kamers zijn niet heel groot, dus meestal bel ik vanuit bed of zet ik mijn laptop op een kastje neer zodat ik kan staan. Het komt dus wel eens voor dat ik een halve dag in bed zit. Het voordeel is wel dat je beneden niet wordt afgeleid door bellende huisgenoten en daardoor mega productief bent.

Wat doe je eraan om zo gezond mogelijk te blijven?

Natuurlijk het contact met anderen beperken. Verder veel sporten, wandelen en af en toe ook gewoon even klagen bij elkaar, ondanks dat we het ontzettend goed voor elkaar hebben. Verder hebben we in huis een bingo gemaakt met allerlei dingen erop om de thuiswerksleur tegen te gaan.

Wat doe je nu anders, dat je mee wilt nemen naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

M’n avonden zijn (logischerwijs) veel minder volgepland met leuke dingen doen met vrienden. Ik merk nu dat je vrienden niet per se fysiek hoeft te zien, maar dat bellen ook een goed alternatief kan zijn om elkaar te spreken. Daarnaast ben ik ’s ochtends het meest productief. Daarom wil ik het graag vasthouden om nog steeds vroeg in de ochtend te beginnen als we wel weer op kantoor mogen werken. En minstens een dag in de twee weken thuiswerken lijkt me heerlijk.

Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Dat collega’s echt je werk leuk maken! Een dag zonder collega’s is ontzettend fijn om even te kunnen knallen, maar daarna kan ik niet wachten om ze weer te spreken. En daarnaast heb ik geleerd dat ik ook prima functioneer zonder make-up en in pyjama. ?

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  1. Als je geen scherm nodig hebt voor een meeting, bel dan telefonisch. Kan je meteen een rondje wandelen.
  2. Op een doordeweekse dag eten bestellen bij een lokaal restaurant.
  3. In het weekend of op een vrije dag alles wat met werk te maken heeft opruimen, zodat je het niet ziet. 

Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

Met mijn collega’s van de klant waar ik voor werk heb ik veel meetings, dus de meest directe collega’s spreek ik meer dan genoeg, ook over koetjes en kalfjes. En de vrijmibo gaat gewoon digitaal door natuurlijk!

Heb je nog een positieve boodschap voor de lezer?

Bedenk wat je allemaal wel kunt doen in deze tijd in plaats van wat er allemaal niet kan.

Heb je nog een goede lees, podcast  of TV/Netflixtip?

Ja, plenty! Deze springen eruit: ‘Het is oorlog maar niemand die het ziet’ heb ik recent gelezen, echt een tof boek. Daarnaast ben ik echt fan van de boeken van de Correspondent en van thrillers. De ‘Oxen’ serie van Jens Henrik Jensen vind ik erg goed.

Wat betreft podcasts vind ik ‘Man man man de podcast’ heerlijk om bijvoorbeeld tijdens het sporten te luisteren. Tv kijk ik bijna niet.