Nieuws 29.04.2020

Thuiswerken bij Mursel

Iedereen bij Broad Horizon werkt door de coronacrisis vanuit huis. Van directielid tot accountmanager en servicedeskmedewerker. Het thuiswerken levert vaak bijzondere situaties op, zoals bij Mursel Ciftci, IT ConsultantD365 Finance bij `Broad Horizon Solutions.

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Al mijn werkzaamheden kan ik digitaal doen. Dat gaat prima. Verder heb ik geen kinderen of andere afleiding. Soms heeft mijn hond genaamd Dante wat liefde en aandacht nodig, maar dat is ook alles. Verder werk ik ook zoals ik altijd werkte, alleen nu vooral digitaal uiteraard.

Hoe heb je je (ergonomische) werkplek ingericht?

Een goede stoel en bureau had ik al. Nu ik thuiswerk heb ik een triple monitor stand aangeschaft en een kwalitatief goede docking station. Met mijn laptopscherm erbij heb ik nu 4 verschillende schermen. Soms voelt het alsof ik de werkplek van een beurshandelaar heb, maar ik moet zeggen dat het echt lekker werkt. Alles is aangesloten op mijn docking station inclusief muis en oortjes. Met 1 kabel verbind ik al die monitoren en randapparatuur aan mijn laptop en wordt ook tegelijk mijn laptop opgeladen. Zo kan ik ook makkelijk veranderen van mijn werk laptop naar mijn privé laptop zonder steeds kabels te hoeven verwisselen of met het stroom te werken.

Wat doe je eraan om zo gezond mogelijk te blijven?

Wandelingen maken met mijn hond.

Wat doe je nu anders, dat je mee wilt nemen naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

Veel meer werken volgens het nieuwe werken. Vanuit de cloud (het internet, zonder dingen lokaal op te slaan op mijn eigen laptop) en open en gedeeld met mijn collega’s. Zodat zij altijd bij documenten kunnen komen waar ik aan werk. Ook tegelijkertijd werken in documenten met collega’s.

Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Dat het belangrijk om je rustmomenten te pakken als je ongestoord en gefocust werkt. Zo een pomodoro techniek waarbij je 25 minuten gefocust werkt en 5 minuten rust pakt, vind ik lekker werken ben ik achter gekomen.

Ook die wandelingen tussendoor zijn erg lekker om weer fris voortgang te boeken. Ik hoop dat ik dit kan blijven doen zodra ik werk op kantoor.

Ook is het thuis erg stil. Dit helpt me ook met concentreren. Ik zal vaker een noise cancelling headset gebruiken op kantoor.

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  • Stel een dubbele timer in op je PC die je eraan herinnert om pauzes te nemen.
  • Maak echt even wandelingen in de frisse lucht buiten. Het weer is ook mooi nu. Je zult merken dat je daarna veel sneller werkt.
  • Probeer toch contact te onderhouden met collega’s. Doe dit met webcam aan. Dit maakt het contact veel persoonlijker en leuker. Ook bij vergaderingen lekker de webcam aan. Je ziet een deel van elkaars huis en het maakt het contact persoonlijker. Wat ik wel prettig vind.

Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

Af en toe eens kort videobellen met collega’s. Je kunt dit ook inplannen om echt die tijd te reserveren. Verder chat ik soms via Microsoft Teams of anders gewoon per mail.

Heb je nog een positieve boodschap voor de lezer?

Blijf relativeren en besef dat Nederland bij de mooiste, voortvarendste en veiligste landen ter wereld hoort.

Heb je nog een goede lees, podcast  of TV/Netflixtip?

The Last Kingdom is een Netflix serie die ik kijk. Ik houd wel van historische films/series.

Netflix film The Push vind ik ook goed. Het is een korte film van iets langer dan een uur. Het gaat over een experiment waarin wordt aangetoond dat zelfs lieve/onschuldige mensen gemanipuleerd kunnen worden om een moord te plegen. Best griezelig eigenlijk, maar vanuit psychologisch perspectief wel interessant.