Nieuws 11.06.2020

Thuiswerken bij Martijn

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Omdat ik o.a. een internationaal project leidt zijn teams voor mij niet onbekend. Calls kun je overal doen en misschien zelfs thuis beter als op kantoor. Ik werkte al veel thuis, dus eigenlijk verandert er voor mij op dit vlak niet zo heel veel.

Hoe heb je je (ergonomische) werkplek ingericht?

Omdat ik voor de coronacrisis al veel thuis werkte had ik al een thuiswerkplek. Een klein kamertje waar ik zelf een bureau heb gemaakt. Van alle gemakken voorzien, 3 schermen, geluidsbox en een foto van vriendin en kids op mijn bureau ;-). Ik mis alleen nog een koelkastje…..

Wat doe je eraan om zo gezond mogelijk te blijven?

Voor de corona crisis sportte ik op vaste tijden in de week zowel thuis, hardlopen en op een sportschool. Inmiddels heb ik aardig wat sportattributen bij elkaar verzameld en sport ik tussen het werk door wanneer er tijd voor is. Hardlopen ongeveer 1x per week, het liefst na een drukke werkdag om mijn hoofd “ leeg” te maken. Ook ben ik gezegend met een fantastische vriendin die erg lekker en gezond kookt ;-).

Wat doe je nu anders, dat je mee wilt nemen naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

Eerlijk gezegd niet heel veel omdat ik al veel thuis werkte. Ik hoop wel dat er door bedrijven ingezien wordt dat thuiswerken heel goed gaat ook als de Corona crisis achter ons ligt.

Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Dat ik thuis efficiënter werk als op kantoor en dat ik de discipline kan opbrengen om de focus tijdens werken thuis ook echt op het werk kan houden.

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  • creëer een ontspannen en stille werkplek voor jezelf.
  • vergeet geen rust/ontspanning te nemen tussen het werken.
  • geniet van de (extra) tijd met je gezin/partner

Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

Veel bellen.

Heb je nog een positieve boodschap voor de lezer?

Afgezaagd misschien, maar blijf gezond en denk/geniet vooral van de positieve dingen die deze situatie wellicht ook creëert.

Heb je nog een goede lees, podcast  of TV/Netflixtip?

Op netflix de serie Dark!