Nieuws 07.04.2020

Thuiswerken bij Linda

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Druk! Op 6 februari is onze dochter Ivy Lin geboren. Zie is alweer 8 weken oud en vraagt behoorlijk wat aandacht van iedereen. Mijn vriendin Bibi heeft nog zwangerschapsverlof en is nog volop aan het ontzwangeren (wat de nodige moodswings met zich meebrengt, haha). Verder lopen Bobby en Lio, twee hele blije teckels, rond in huis en worden mijn AirPods regelmatig gepikt door onze kat Messi.

Het heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen, zo ben ik gezegend met veel meer tijd voor Ivy Lin waar ik ontzettend blij mee ben, maar het vraagt mentaal wel veel meer inspanning om geconcentreerd te blijven. Na het avondeten gaat mijn “lampje” ook echt uit.

Verandert er veel voor je nu je vanuit huis moet werken?

Absoluut! Ik werkte soms al een middagje in de week thuis om bijvoorbeeld even ongestoord de administratie bijwerken, maar non-stop zoals in deze situatie is toch wel even andere koek. Wel denk ik dat het samenhangt met meerdere factoren. Het niet “vrij” zijn, het vele binnen zitten. Het rondje wandelen en de boodschappen zijn de hoogtepunten van de dag.

Bibi en ik zijn mensen die, ook met de kleine, er veel op uit gaan. Lekker lunchen ergens, even een rondje Maastricht, ijsje in het stadspark, echte Bourgondiërs. Dat mis je natuurlijk des te meer als je “verplicht” veel binnen zit.

Hoe ziet je dag er doorgaans uit?

Ik zet de wekker om half 7 en meestal rond die tijd ontwaakt ook Ivy Lin. Dan is het eerst even een uurtje met haar samen zijn. Een flesje, boertje, tutten, wassen en aankleden. Rond half 8 ontwaken dan ook Bibi en de twee teckels en neemt Bibi de kleine Ivy Lin van me over. Dan verzorg ik me en start de dag.

Tussen de middag proberen we zeker een uur met de hele bubs te wandelen in het park, we wonen gelukkig in een stuk Maastricht waar redelijk veel groen is, dus met het zonnetje op het gezicht is dat heerlijk!

Na de lunch heb ik elke dag een Teams meeting gepland met mijn collega Xavier, soms inhoudelijk over werk, soms ook alleen maar even om van elkaar te horen hoe het gaat. Dit is fijn, zo houden we het teamgevoel warm.

Hoe zorg je voor een goede werkplek?

Tja…. Met de komst van Ivy Lin heb ik mijn “kantoortje” min of meer opgeofferd en is dit een babykamer geworden. Ik zit dus met mijn monitor en al aan de eettafel. Wanneer ik ongestoord moet bellen of meeten, trek ik mij vaak even terug in de slaapkamer. Het is dus niet ideaal en ergonomisch een absolute NO-GO, maar we roeien met de riemen die we hebben. Gelukkig houdt mijn Apple Watch me scherp en stuurt deze mij elk uur een melding dat het weer tijd wordt om te staan 😉

Wat doe je om zo gezond mogelijk te blijven?

Ik probeer zoveel mogelijk weg te blijven uit de kasten… Want in de eerste week merkte ik dat ik echt aan het snoepen sloeg. Als mijn Apple Watch me een melding gaf om te gaan staan, liep ik naar de keukenkasten om eens even te kijken wat daar nog te halen viel.

Verder wandelen we een uurtje tussen de middag met het hele gezin. Zelfs Messi de kat loopt een stuk met ons mee. Daarnaast is Bibi Personal Trainer en ondanks dat Bibi zelf nog weinig aan sport mag doen, zet ze voor mij wel een circuitje uit om even een half uurtje te knallen in de tuin.

Welke van de dingen die je nu anders doet, neem je mee naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

Veel meer genieten van de vrijheid die we hebben. Het voelt altijd als een vanzelfsprekendheid dat het zo is, maar dat is het gewoonweg niet.

Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Dat ik het heerlijk vind om ‘s ochtends even helemaal alleen een half uurtje in de auto te zitten met een muziekje aan. Dat ik mijn collega’s mis, even een praatje maken bij het koffieapparaat of even snel iets fixen met elkaar. Maar ook dat dingen anders kunnen dan “normaal”. Bijvoorbeeld een klant gesprek hoeft niet altijd per se op locatie, even een digitaal koffie uurtje is ook een optie.

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  • Probeer het gezellig te maken en te houden thuis en tel soms tot 20 i.p.v. 10
  • Maak afspraken thuis, wie doet wat en wanneer en geef elkaar ruimte
  • Pak een borrel op vrijdagmiddag en luid samen het weekend in

 Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

We proberen zoveel mogelijk via Teams de meetings door te laten gaan, maar ook even een moment van gezellig kletsen wordt gedaan via Teams. Op vrijdagmiddag pakken we een borrel met z’n allen en luiden we het weekend in.

Wat of wie mis je het meest?

De gezelligheid, samen lunchen… en de heerlijke (veel te vette) cappuccino!

Wat ga je als eerst doen als de sociale isolatie is opgeheven?

Lekker uiteten en wijntjes drinken met Bibi en Ivy Lin. En even lekker naar opa en oma 😉

Als hamsteren een goed idee zou zijn, welk artikel zou je dan hamsteren?

Babyvoeding en luiers!

Heb je nog een boodschap voor de mensen die dit lezen? (ps. Blijf thuis is een hele goeie!)

Denk om jezelf! We komen hier samen doorheen.