Nieuws 19.06.2020

Thuiswerken bij Jet

Iedereen bij Broad Horizon werkt door de coronacrisis vanuit huis. Van directielid tot accountmanager en servicedeskmedewerker. Het thuiswerken levert vaak bijzondere situaties op, zoals bij Jet Kanters, Analytics Consultant bij Underlined.

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Er is niet echt één lijn te trekken in mijn thuiswerksituatie. De ene keer werk ik vanuit mijn woonkamer, de andere keer vanuit het bureautje in mijn slaapkamer. Bij mooi weer rij ik soms richting mijn ouders om daar in de tuin te gaan werken. Een nieuwe setting geeft me soms weer wat meer energie om aan de slag te gaan.

Hoe heb je je (ergonomische) werkplek ingericht?

Ik heb mijn werkplek op dit moment niet ergonomisch ingericht. Ik werk op mijn laptop zonder extra scherm of toetsenbord. Soms leg ik wat boeken onder mijn scherm om het wat comfortabeler te maken. Dit komt omdat ik werk op meerdere plekken, dat is natuurlijk het makkelijkst als ik alleen mijn laptop hoef mee te sjouwen.

Wat doe je eraan om zo gezond mogelijk te blijven?

Sinds het thuiswerken heb ik Picnic ontdekt! Ik bestel via de app mijn boodschappen voor de hele week, waardoor ik bewust kies voor veel groentes en andere gezonde producten. Eerder was het gevaar dat ik na een thuiswerkdag nog snel en hongerig naar de supermarkt ging, waardoor de maaltijden niet altijd zo gezond waren.

Verder probeer ik iedere avond (en soms ook in de pauzes) een eind te gaan wandelen. Ik woon in Nijmegen dus ik ga graag ‘uitwaaien’ aan de Waal. Daarnaast heb ik de laatste tijd ook andere mooie stukken natuur ontdekt, waarvan ik niet wist dat dit zo dichtbij was. Voor wie in de buurt woont zijn de Hatertse vennen of Ubbergen zeker aanraders.

Wat doe je nu anders, dat je mee wilt nemen naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

Het wandelen en gezond koken bevalt me goed, dus dat hou ik graag vast. Daarnaast heb ik gemerkt dat het helemaal niet zo erg is om de sociale contacten (naast werk) wat te minderen doordeweeks, daar is genoeg ruimte voor in de weekenden! Op een maandagavond met een serie op de bank, en daar niet meer vanaf hoeven komen, bevalt prima!

Verder vind ik het thuiswerken ook zeker goede kanten met zich meebrengen. Ik kan me goed focussen en daardoor ben ik effectief bezig. Kantoor is natuurlijk onmisbaar, maar het thuiswerken blijf ik zeker wel doen na deze tijd.

Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Ik wist het eigenlijk al, maar het werd me deze periode wederom duidelijk! Ik heb mensen om me heen nodig, want daar krijg ik energie van! ? Daarnaast dat ik beeldbellen echt niet zo erg vind als ik vooraf dacht. Het kan ook juist heel effectief zijn.

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  • Probeer je pauze niet over te slaan! (Ik had hier zelf op het begin veel moeite mee). Een pauze helpt juist om weer even wat overzicht te creëren.
  • Maak voor jezelf een lekkere lunch! Iets om naar uit te kijken en extra van te genieten, want dat heb je verdiend.
  • Blijf in contact met collega’s, ook over niet-werkgerelateerde zaken. Soms even bijkletsen over hoe het gaat en welke leuke dingen náást werk nog op de agenda staan is ook wel eens verfrissend.

Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

Klanten en collega’s spreek ik via Microsoft Teams. Zo hebben we op maandag altijd een weekstart met het hele team, dus is het gezellig druk in de meeting. Daarnaast bellen we elkaar ook wel eens om gewoon gezellig bij te praten.

Het hoogtepunt is altijd de digitale vrijmibo. We hebben inmiddels al verschillende spellen digitaal gedaan, zoals codenames en 30 seconds! Op deze manier luiden we toch met alle collega’s het weekend in.

Heb je nog een positieve boodschap voor de lezer?

Ook wanneer in de toekomst alles weer naar het ‘nieuwe normaal’ gaat, blijf dan voor jezelf zorgen en wees niet te streng voor elkaar! Je mag trots zijn op wat je tot nu toe hebt bereikt.

Heb je nog een goede lees, podcast  of TV/Netflixtip?

Reizen Waes! Tom Waes ontdekt verschillende bestemmingen die niet voor de hand liggend zijn. Hij doet zijn verslag ook nog eens op een grappige en luchtige manier, heel fijn om naar te kijken. Ik vond reizen Waes Europa heel interessant: Noord-Ierland, Oekraïne en IJsland moét je zien?