Nieuws 03.06.2020

Thuiswerken bij Jaap André

Iedereen bij Broad Horizon werkt door de coronacrisis vanuit huis. Van directielid tot accountmanager en servicedeskmedewerker. Het thuiswerken levert vaak bijzondere situaties op, zoals bij Jaap André, projectmanager bij Broad Horizon Solutions.

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Ik woon alleen in Amsterdam, met gelukkig redelijk wat ruimte. Ik zit enorm veel in calls gedurende de dag. Dat is soms wel vermoeiend. Ik probeer tussendoor voldoende te ontspannen.

In mijn vrije tijd maak ik graag een rondje op de fiets. Bij slecht weer op Zwift, dat is een virtueel wielerspel, maar bij mooi weer lekker buiten op mijn racefiets.  Verder speel ik online regelmatig een pubquiz, luister ik naar podcasts of kijk Netflix.

Hoe heb je je (ergonomische) werkplek ingericht?

Ik zit op een grote bal, dus dat is wel ergonomisch. Mijn PC staat op studieboeken. Dan worden die tenminste ook nog eens gebruikt.

Wat doe je eraan om zo gezond mogelijk te blijven?

Ik sport veel minder dan voor de quarantaine. Hiervoor speelde ik drie keer per week volleybal. En helaas is vorige week mijn racefiets gesneuveld. Inmiddels heb ik wel een nieuwe fiets besteld (hij is net binnen!). Nu doe ik dus even echt te weinig. Misschien moet ik maar gaan hardlopen….

In ieder geval probeer ik wel zo gezond mogelijk te eten.

Wat doe je nu anders, dat je mee wilt nemen naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

Bewust pauze nemen en even niet naar een scherm turen. En ik merk dat ik ’s ochtends effectiever werk. Dan doe ik nu de moeilijke dingen. Ik wist dat natuurlijk al lang, maar ik kan dat nu beter en bewuster zo indelen.

Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Dat ik best goed thuis kan werken, maar dat ik de vaste sportmomenten echt nodig heb om even afstand te nemen van mijn werk.

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  • Neem pauze.
  • Kleed ja aan zoals je ook naar je werk zou gaan.
  • Creëer een werkplek, waar je niet bent als je niet aan het werk bent.

Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

Bellen en Microsoft Teams meetings. Ik spreek van nature veel collega’s (dat hoort denk ik ook bij het werk). En soms plan ik een digitaal kopje koffie in met collega’s, gewoon om even bij te praten.

Heb je nog een positieve boodschap voor de lezer?

Het komt wel goed 😉 Deze periode levert ook heel veel op, omdat je makkelijker uit de waan van de dag kan stappen -> maak daar gebruik van.

Heb je nog een goede lees, podcast  of TV/Netflixtip?

Ik heb een hele berg podcast tips:

  • Algemeen/ politiek: De stemming van Vullings en van de Wulp, NRC Haagse zaken, NRC Vandaag
  • Wielrennen: De rode lantaarn, of Live Slow Ride Fast.
  • Verhalen: De Brand in het Landhuis of El Tarangu.

Netflix hebben de meesten misschien al uitgespeeld, maar The Last Dance (een documentaire  over Michael Jordan) is echt een aanrader! Of kijk eens The Game Changer ook erg interessant.