Nieuws 08.05.2020

Thuiswerken bij Cathelijne

Iedereen bij Broad Horizon werkt door de coronacrisis vanuit huis. Van directielid tot accountmanager en servicedeskmedewerker. Het thuiswerken levert vaak bijzondere situaties op, zoals bij Cathalijne Schut, Customer Succes Manager bij True.

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Mijn vriend en ik wonen samen in Amsterdam en we werken beide vaak aan de keukentafel. Als een persoon een call heeft, dan doet diegene dat in de slaapkamer. Ons appartement is helaas niet zo groot en we hebben dus maar een slaapkamer. Ik moet zeggen dat het wel heel gezellig is, maar af en toe worden we ook een beetje gek van elkaar ?. Het is vooral lastig als een van ons heel veel calls heeft op een dag.

Hoe heb je je (ergonomische) werkplek ingericht?

We hebben onze werkplek niet ergonomisch ingericht. We werken beiden hele dag op een eetstoel aan de eetkamertafel.

Wat doe je eraan om zo gezond mogelijk te blijven?

Ik sport op dit moment 3 keer in de week en probeer de dag te eindigen met een goede wandeling. In het begin vond ik het moeilijk om echt in beweging te komen omdat ik merkte dat mijn structuur een beetje wegviel. Ik fiets standaard altijd 30 minuten per dag aangezien ik naar werk fiets, en ik loop ook best veel op kantoor. Daarnaast sport ik 2 keer in de week. Het lopen doe ik echt veel minder thuis dus dat moet ik echt na werktijd gaan doen, en ben nu dus 1 keer extra gaan sporten in de week.

Wat doe je nu anders, dat je mee wilt nemen naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

Ik maak veel meer wandelingen door de stad en het bos. Dit is iets wat ik echt mee wil nemen in de toekomst om dat te blijven doen.

Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Dat als ik niet oppas echt acht uur per dag non stop achter mijn laptop kan zitten. Ik moet mezelf echt dwingen om even van mijn werkplek te lopen.

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  1. Ga tijdens de lunch even een rondje lopen. Je dwingt jezelf om van je werkplek te gaan en het zorgt ervoor dat je in beweging blijft.
  2. Maak iedere dag een lekkere en gezonde lunch klaar voor jezelf. Zo zorg je ervoor dat je een wat langere pauze neemt.
  3. Als je aan de telefoon hangt met iemand ga dan door je huis lopen. Op deze manier minimaliseer je het aantal minuten dat je zit.

Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

Ik heb veel calls via teams.

Heb je nog een positieve boodschap voor de lezer?

Dat het heel lekker is dat we in ieder geval heerlijk weer hebben! Het zou toch wat zijn als het nu midden in de winter was met alleen maar regen. Daarnaast ga je misschien ook wat meer dingen waarderen, zoals de vrijheid die we altijd hadden.

Heb je nog een goede lees, podcast  of TV/Netflixtip?

Tiger King