Nieuws 22.04.2020

Thuiswerken bij Billy

Iedereen bij Broad Horizon werkt door de coronacrisis vanuit huis. Van directielid tot accountmanager en servicedeskmedewerker. Het thuiswerken levert vaak bijzondere situaties op, zoals bij Billy, Video Marketeer bij Broad Horizon.

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Mijn thuissituatie is erg fijn op het moment. Ik heb namelijk de hele werkdag het rijk voor mij alleen. Mijn vriendin komt in de avond langs en vertrekt in de ochtend weer naar haar eigen huis. Zij werkt daar en ik heb hier in mijn eigen werkkamer.

Hoe heb je je (ergonomische) werkplek ingericht?

In december ben ik verhuisd naar mijn huidige woning en eigenlijk een week voordat we thuis moesten gaan werken had ik mijn studeerkamer ingericht. Bureautje, goede stoel en misschien nog het belangrijkste; een leuk kleedje. Uit ervaring wist ik dat ik werken op alleen een laptop niet vol ging houden. De eerste thuiswerkweek heb ik, in overleg met IT, mijn scherm, toetsenbord en muis opgehaald. Aangezien ik er toch was, nam ik ook direct mijn Podcast microfoon mee.

Wat doe je eraan om zo gezond mogelijk te blijven?

De eerste week thuis had ik nog grote plannen: elke dag rondje singel joggen. Dit resulteerde al snel in een gigantisch blaar op mijn voet. Even rust gepakt. Daarnaast moest ik maar uitwijken naar alternatieven. Lopen, krachttraining op uithoudingsvermogen en isometrie: BORINGG. Even langs de Decathlon voor een honkbalhandschoen. En een vishengel gekocht, telt dat ook?

Wat doe je nu anders, dat je mee wilt nemen naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

Op het gebied van videoproducties heb ik nieuwe inzichten gehaald uit het thuiswerken. Het zwaartepunt van de producties is meer bij de experts komen te liggen. Ik ben veel meer gaan werken met instructies zodat mensen zelf een video kunnen maken. Ik ben alleen nog nodig om de boel aan elkaar te monteren. Zo hebben we opeens 500 experts die hun verhaal kunnen vertellen via video. 500 ambassadeurs. We hebben het hele Online Marketing evenement wat we samen met Microsoft hebben georganiseerd volledig online gedaan via interactieve, van te voren opgenomen, Webinars.

Op het gebied van samenwerken vind ik het lekker dat je iedereen kan videobellen. Iedereen zit op dit moment achter een laptop (in een afgesloten ruimte). Je kan iemand dan in de ogen kijken en gemakkelijker communiceren. Als we weer naar kantoor mogen op den duur, zal niet iedereen meer in staat zijn om gemakkelijk te videobellen. Als je op de werkvloer met zijn allen door elkaar heen zit te videobellen, is het wachten op ongelukken.

Ik hoop dat kantoortuinen heroverwogen gaan worden en dat deze deels worden vervangen voor thuiswerken. Voor mezelf in ieder geval al bedacht dat ik een x aantal dagen thuis blijf werken.

 Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Ik werk veel productiever als ik niet gebonden ben aan een 9 tot 5 mentaliteit. In de avond krijg ik vaak de creatiefste ideeën.

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  1. Investeer in een snelle internetverbinding. Ik ben zelf destijds gegaan voor het goedkoopste abonnement. Grote fout. 12mb/s downloadsnelheid en 0,5 mb/s upload haalt het plezier al snel uit je werk. Vlug iets snellers afgesloten.
  2. Neem een bril met blauwfilter om je ogen te sparen en kijk daarnaast om de 20 minuten 30 seconden in de verte.
  3. Doe meditaties van bijvoorbeeld Meditation Moments. Vooral op regelmatige basis om helemaal zen te blijven. Makkelijker Zen blijven dan Zen worden.

Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

Even een chatbericht sturen is gemakkelijk. Daarnaast meerdere keren per week een statusupdate binnen de groep. En dan niet alleen over werk maar ook over welke series op Netflix iedereen heeft gezien.

Heb je nog een positieve boodschap voor de lezer?

Dankbaar zijn. Dankbaar voor wat je nog wel kan en hebt. Focussen op wat je niet hebt, maakt ongelukkig.

Heb je nog een goede lees, podcast  of TV/Netflixtip?

Podcast van IMU is goed, Master your Mindset blijft goud, Ron Burgundy is hilarisch.

Netflix: Alle scandinavische series zijn top. The Bridge, the Restaurant, Soljonen, Case. Uit de krochten: Berlin Calling.

Ik heb geen lineaire televisie. Maar ik heb geluk dat de NPO goede series produceert en uitzendt. Bijvoorbeeld Oogappels, regie Will Koopman = Goud.