Nieuws 21.04.2020

Thuiswerken bij Anya

Iedereen bij Broad Horizon werkt door de coronacrisis vanuit huis. Van directielid tot accountmanager en servicedeskmedewerker. Het thuiswerken levert vaak bijzondere situaties op, zoals bij Anya Tonne, Medior Consultant bij CMotions.

Hoe ziet jouw thuiswerksituatie er momenteel uit?

Mijn vriend en ik werken allebei thuis. Soms vallen onze vergaderingen precies op hetzelfde moment. We proberen elkaar zoveel mogelijk ruimte te geven en gelukkig is dat met het mooie weer ook makkelijk – een vergadering in de tuin is zo slecht nog niet!

Hoe heb je je (ergonomische) werkplek ingericht?

Afgelopen september zijn we verhuisd, waardoor we de kans kregen om een echte werkruimte in te richten. Het enige waar het nu om draait, is deze plek ‘s ochtends als eerste opeisen!

Wat doe je eraan om zo gezond mogelijk te blijven?

Ik vermijd contact met anderen om de kans op besmetting te verkleinen. Ik ga wandelen als het rustig is op straat en doe mijn work-outs vanuit huis. Normaal gesproken doe ik aan krachttraining in de sportschool en nu vind ik het leuk om uit te vogelen welke verschillende oefeningen ik in huis en in de tuin kan doen, waarbij ik dan gebruikmaak van mijn eigen gewicht. Daarnaast gebruiken we onze Tacx [een fietstrainer] veel meer dan eerst.

Wat doe je nu anders, dat je mee wilt nemen naar de toekomst (wanneer je misschien niet meer thuiswerkt zoals nu)?

Ik wil meer actieve pauzes nemen op een dag, zoals een blokje om gaan. Ik ben begonnen met iedere ochtend en middag wandelen, omdat het dan stiller is op straat, en kwam er al gauw achter dat ik me veel frisser en vol met energie voel hierna.

Wat voor inzichten heb je gekregen over jouw eigen werkgedrag door deze situatie?

Ik ben ’s ochtends het meest productief. Ik sta vroeg op en maak het meeste af voor de lunch. ’s Middags plan ik het liefst calls in.

Welke drie thuiswerktips kun je iedereen aanraden? En waarom?

  1. Neem af en toe een actieve pauze! 10 push-ups of lunges houden mij fysiek actief en helpen mijn gedachten te stroomlijnen.
  2. Werk niet vanuit bed. Alhoewel het natuurlijk heel comfortabel is, krijg je vaak niet zoveel voor elkaar als dat je anders zou kunnen doen.
  3. Houd je werkruimte of bureau schoon. Hoe minder afleiding, hoe geconcentreerder je kan werken.

Wat doe je om contact te houden met je collega’s en/of klanten?

Dagelijkse vergaderingen zijn belangrijk om op de hoogte te blijven van wat anderen doen, maar mijn voorkeur gaat daarbij wel uit naar calls met niet te veel mensen – een stuk productiever en persoonlijker!

Heb je nog een positieve boodschap voor de lezer?

Onze ervaring wordt sterk beïnvloed door hoe we over onze omstandigheden nadenken. Een positieve mindset is hierbij heel belangrijk. Probeer de lockdown als een kans te zien om jezelf te ontdekken en na te gaan met wat belangrijk is voor jou. Het is natuurlijk ook de perfecte tijd om meer tijd met je gezin en familie door te brengen (virtueel of in het echt).

Heb je nog een goede lees, podcast  of TV/Netflixtip?

’12 rules for life’ van Jordan B Peterson is een geweldig boek dat je over je dagelijkse keuzes laat nadenken. Daarnaast heb ik ‘The bear and the Nightingale’ van Katherine Arden net uit. Perfect als je gewoon even wilt ontspannen en je vlucht wilt nemen in een andere realiteit.