Nieuws 17.07.2020

Flexibiliteit in tijden van verandering

Iedere week kijken we hoe een van onze collega’s deze tijd van thuiswerken beleeft en hier een positieve draai aan geeft. Deze week de beurt aan Pino Wouters, sinds drie maanden accountmanager bij Broad Horizon.

Het voelde als een grote stap: Pino’s eerste baan. Direct na zijn afstudeerstage bij Broad Horizon werd hij gevraagd om aan de slag te gaan als business developer voor de retail- en financeverticals.

De eerste weken verliepen voortvarend, hij kende zijn collega’s al van zijn stage en voelde zich dus direct thuis. Pino’s dagen bestonden uit afspraken met klanten, strategische sessies en CRM-implementaties.

Pino: “toen iedereen door de ontwikkelingen rondom COVID-19 thuis moest werken, dacht ik nog, relaxed, dat doe ik wel eventjes. Alle techniek is er. Ik woon met vijf huisgenoten, drie daarvan zijn student, dus dat zag ik wel als mogelijk wennen. Gedurende de eerste week speelde zich in mijn hoofd een doemscenario af. De finance-markt en retailmarkt zijn hard geraakt. Retailers sloten winkels. Beurzen stortten in, beleggers zijn voorzichtiger. Ik vond het spannend om prospects te bellen met een voorstel, met de angst dat dit de eerste weken niet op prijs gesteld zou worden. Ik moest mijn werk dus anders gaan vormgeven. Het eerste weekend heb ik gebruikt om een nieuwe werkstructuur op te zetten.”

“De tweede week begon ik met een figuurlijke kater. Ik had bedacht veel gestructureerder te gaan werken – met een strakkere planning, waarin ik ook mijn vrije tijd opnam. Ik merkte dat ik door mijn vrijgekomen agenda ook op andere afdelingen kon helpen. Marketing werkte zich een slag in de rondte, dus daar heb ik aangeklopt. Zo heb ik hen geholpen en heb ik een theoretisch onderzoek gedaan naar trends binnen de retailmarkt. Daarnaast had ik extra tijd om veel kennissessies virtueel bij te wonen. Wat ik het meeste mis, zijn mijn collega’s. Ik probeer die gezelligheid toch op te zoeken en op de hoogte te blijven van hoe iedereen zich voelt, door mijn naaste collega’s regelmatig te bellen.”

Week drie is alweer bijna voorbij en net na de afkondiging van de verlenging van de maatregelen, spreek ik Pino weer.

Zoals bij de meesten van ons, is ook bij hem het besef ingedaald dat dit nog een tijd gaat duren. Dit gaf hem deze week een soort berusting en inspiratie om zijn werk op een andere manier te benaderen. “Je ziet dat er weer veel gesprekken op gang komen, want niemand kan natuurlijk de hele periode niets doen. Het grappige is dat gesprekken met klanten nu heel anders verlopen. Voor mij is het een stuk minder zenden en meer luisteren. Daarnaast begin je een gesprek met een onbekende makkelijker, doordat zo thuis achter de laptop toch een gemeenschappelijk gevoel geeft. Je hebt direct iets om over te praten en het contact lijkt daardoor laagdrempeliger. Ook zie ik dat er weer nieuwe business ontstaat. Ik heb het gewoon weer druk. Van deze manier van werken heb ik wel geleerd om veel interactiever contact te onderhouden met mijn klanten. Dat is iets wat ik denk ik meeneem naar een post-Covid tijdperk.”